Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 18, Number 3 (2023-10)


Optimizing the Hydrolyzed Protein Process from Metapenaeus Affinis Shrimp Wastes
بهینه یابی فرآیند پروتئین هیدرولیزشده از ضایعات میگو Metapenaeus affinis
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating Physicochemical and Antifungal Characteristics of Soy Protein Isolate Edible Films with Eucalyptus Tannin
بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و ضد قارچی فیلم‌های خوراکی ایزوله پروتئین سویا تانن اُکالیپتوس
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Screening of Fatty Acid Production by Bifidobacterium lactis in Soybean Cakes
غربالگری تولید اسیدهای چرب به ‌وسیله بیفیدوباکترلاکتیس در بسترکنجاله سویا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating Nutritional, Antioxidant and Sensory Characteristics of the Spring Onions Treated by Cold Plasma
بررسی برخی ویژگی‌های تغذیه‌ای، آنتی اکسیدانی و حسی پیازچه سبز تیمار شده توسط پلاسمای سرد
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Use of Bacteriophages in Gelatin-pullulan Films against Salmonella Pathogen
استفاده از فاژ در فیلم‌های ژلاتین-پلولان علیه باکتری بیماری‌زای سالمونلا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparing Energy and Nutrients of the usual household Food Baskets using Climatic Regions Classification, 2015–2018, and Household Incomes and Expenditure Data
تعیین و مقایسه انرژی و موادمغذی سبد غذایی معمول خانوار به تفکیک اقلیم‌ها در سال‌های 1395 تا 1398، با استفاده از داده‌های هزینه و درآمد خانوار
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of the Changes in Sirtuin 1 Following a Course of High-Intensity Interval Running Exercise with Vitamin D Intake in Young Women with Vitamin D Deficiency
بررسی تغییرات سیرتوئین 1 پس از یک دوره تمرین دویدن تناوبی شدید همراه با مصرف ویتامین D در زنان دارای کمبود ویتامینD
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Saffron on the Oxidative Status of Fried Foods Rich in Carbohydrates (Tah-Dig)
تأثیر زعفران بر وضعیت اکسیداتیو غذاهای سرخ شده غنی از کربوهیدرات (ته‌دیگ)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Risks of Food Addiction and Its Components of Dependence on Food Consumption in Adult Patients with Hypertension in Southwest of Khuzestan, Iran
خطر بروز اعتیاد به غذا و مؤلفه های وابستگی به مصرف مواد غذایی در بیماران بزرگسال مبتلا به پرفشاری خون در جنوب غرب خوزستان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Preventive Effects of Forced and Voluntary Aerobic Exercises and Nanocurcumin Supplementation on Aortic Fibrosis Following Chronic Induction of Adriamycin in Aging Rats
اثر پیشگیرانه تمرین هوازی اجباری، داوطلبانه و مکمل نانوکورکومین بر فیبروز آئورت ناشی از القای مزمن آدریامایسین در موش‌های صحرایی سالمند
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles