دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران ، talebi_umz@yahoo.com
چکیده: (3900 مشاهده)
سابقه و هدف:پروتئین وی (WP) یکی از فرآوردههای شیر با خواص ضد اکسایشی است. هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر تمرین استقامتی و مصرف WP بر آنزیمهای ضد اکسایشی و فشار اکسایشی بافت قلب در رتهای تغذیه شده با غذای پرچرب میباشد. مواد و روشها:در این تحقیق که از نوع تجربی بود چهل سر رت نر نژاد ویستار ابتدا بطور تصادفی به دو گروه کنترل نرمال
(C، 8سر) و غذای پرچرب (32 سر) و پس از 9 هفته گروه غذای پرچرب به 4 گروه مساوی شامل: کنترل (CF)، تمرین (TF)، پروتئین وی (WF) و تمرین+ پروتئین وی(TWF) تقسیم شد. تمرین شامل: دویدن روی تردمیل با سرعت 20 متر در دقیقه، 5 روز در هفته، برای 10 هفته بود. مقادیر پراکسیدهیدروژن (H2O2)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPX)، سوپراکسیددیسموتاز(SOD) و کاتالاز (CAT) در بافت قلبی به روش الایزا اندازه گیری شد. یافتهها:مقادیر بیشتری از ml/ng 12/164±5/561=H2O2 (005/0=P) و مقادیر کمتری از ml/ng 82/2± 74/18=GPX (001/0=P) و ml/ng 409/0±20/2= SOD (013/0=P) در گروه کنترل پرچرب، در مقایسه با گروه کنترل نرمال، مشاهده شد. سطوح GPX در گروه کنترل نرمال در مقایسه با گروههای WF و TWF پایین تر بود (05/0>P). مقادیر SOD و H2O2 در گروههای تمرین کرده نسبت به گروههای تمرین نکرده و در گروههای مکمل نسبت به گروههای بدون مکمل، بالاتر و پائین تر بود(05/0>P). سطوح CAT در این گروههای تغییر معنیداری نداشت(05/0<P). نتیجه گیری:تمرین استقامتی وWPمیتواند تعادل اکسایشی بافت قلبی رتهای تغذیه شده با غذای پرچرب را بهبود داده و به کنترل عوارض ناشی از غذای پر چرب در قلب کمک کند.
Soleimani H, Talebi-Garakani E, Safarzade A. The Effect of Endurance Training and Whey Protein Consumption on Levels of Antioxidant Enzymes and Oxidative Stress in the Heart Muscle of Rats Fed a High-Fat Diet . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2018; 13 (2) :1-10 URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2462-fa.html
سلیمانی حسین، طالبی گرکانی الهه، صفرزاده علیرضا. تأثیر تمرین استقامتی و مصرف پروتئین وی بر مقادیر آنزیمهای ضد اکسایشی و فشار اکسایشی در عضله قلبی موشهای صحرایی تغذیه شده با غذای پرچرب. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1397; 13 (2) :1-10