[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) ::
جلد 18 شماره 2 صفحات 73-61 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی خواص آنتی اکسیدانی و اثر عصاره‌ های آبی، الکلی و هیدروالکلی گیاه بن سرخ (Allium jesdianum) بر غیرفعال کردن پروتواسکولکس های اکینوکوکوس گرانولوزوس در شرایط آزمایشگاهی
میلاد قربانی پور ، زینب صادقی دهکردی* ، علیرضا سازمند ، امیر دارایی گرمه خانی ، عباسعلی ساری
بخش انگل شناسی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده پیرادامپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا ، همدان.ایران. ، dehkordisz@gmail.com / z.sadeghidehkordi@basu.ac.ir
چکیده:   (700 مشاهده)
سابقه و هدف: عصاره‌ی بن‌سرخ و عصاره‌ی بهینهی آن دارای خواص آنتی‌اکسیدانی می‌باشد. این مطالعه با هدف بهینه‌سازی شرایط استخراج عصاره‌ی گیاه بن‌سرخ، بررسی ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی و ترکیبات فنولی حاصل از آن و نیز خاصیت کُشندگی پروتواسکولکس‌های کیست هیداتید در شرایط آزمایشگاهی صورت گرفت.
مواد و روشها: عصاره‌ی گیاه بن ­سرخ در غلظت ­های مختلف اتانول 0، 50 و 100% و در زمان‌های 24، 48 و 72 ساعت استخراج گردید. بهترین شرایط استخراج عصاره‌ها با استفاده از روش سطح پاسخ تعیین و عصاره‌ی­ تهیه‌شده در شرایط بهینه برای آزمایشات انتخاب شد. در نهایت غلظت‌های ۲۰۰، ۴۰۰ و ۶۰۰ ppm از عصاره‌ی‌ استخراجی تهیه و تأثیر آن­ها بر پروتواسکولکس ­ها در مدت زمان مواجهه ۵، ۱۵ و ۳۰ دقیقه بررسی گردید.
یافتهها: افزایش زمان استخراج با میزان ترکیبات فنولی و خواص آنتی اکسیدانی عصاره ها ارتباط مستقیم و افزایش غلظت اتانول با این پارامترها رابطه عکس داشت. ۱۰۰ میکرولیتر بر میلی ­لیتر عصاره‌ی بن­ سرخ (90/63 دقیقه) در غلظت آبی خالص توانست در زمان­30 دقیقه 100% پروتواسکولکس ­ها را غیرفعال نماید.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد عصاره‌ی آبی گیاه بن ­سرخ، می­تواند سبب غیرفعال شدن پروتواسکولکس­ های کیست هیداتید در شرایط آزمایشگاهی شود.
واژه‌های کلیدی: عصاره بن سرخ، ویژگی‌های آنتی اکسیدانی، هیداتیدوزیس، بهینه‌سازی، اسکولکس‌کش
متن کامل [PDF 827 kb]   (326 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1401/10/13 | پذیرش: 1401/12/13 | انتشار: 1402/4/12
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghoranipour M, Sadeghi Dehkordi Z, Sazmand A, Daraei Garmakhany A, Sari A. Investigation of Antioxidant Characteristics and In Vitro Protoscolicidal Effects of Aqueous, Alcoholic and Hydroalcoholic Extracts of Allium Jesdianum Against Protoscoleces of Echinococcus granulosus. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2023; 18 (2) :61-73
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3612-fa.html

قربانی پور میلاد، صادقی دهکردی زینب، سازمند علیرضا، دارایی گرمه خانی امیر، ساری عباسعلی. بررسی خواص آنتی اکسیدانی و اثر عصاره‌ های آبی، الکلی و هیدروالکلی گیاه بن سرخ (Allium jesdianum) بر غیرفعال کردن پروتواسکولکس های اکینوکوکوس گرانولوزوس در شرایط آزمایشگاهی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (2) :61-73

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3612-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4652