Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 9, Number 4 (2015-1)


Viability of Lactobacillus acidophilus in Sinbiotic Ultrafiltration White Cheese Containing Powdered Menthe longifolia L. and Spirulina platensis
قابلیت زیستی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در پنیر سفید فراپالایش سین‌بیوتیک حاوی پودر پونه کوهی و اسپیرولینا پلاتنسیس
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Determination of Furfural (F) and Hydroxylmethyl Furfural (HMF) in Baby Formulas Obtained from Tehran Market Using Dispersive Liquid-liquid Microextraction (DLLME) Followed by High-performance Liquid Chromatography
تعیین میزان فورفورال و هیدروکسی متیل فورفورال در شیرخشک‌های موجود در بازار تهران با روش ریز‌استخراج مایع-مایع پخشی به همراه کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Studying the Effect of Refrigerated Storage on the Vability of Native and Industrial Probiotic Strains and Some Physico-chemical and Sensory Properties in Cornelian Cherry Juice
بررسی اثر نگهداری یخچالی بر قابلیت زیستی سویه‌های بومی و صنعتی پروبیوتیک‌ و برخی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و حسی در آب زغال‌اخته
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Diet Containing Probiotic on the Properties of Japanese Quail Meat during the Storage Time
تأثیر مصرف جیره حاوی پرو‌بیوتیک بر ویژگی‌های گوشت بلدرچین ژاپنی طی مدت نگهداری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Preparation of Nanoliposomes Containing Vitamin E as Carriers for DHA and EPA and Evaluation of Their Physical Stability
تهیه نانولیپوزوم‌های حاوی ویتامین E به عنوان حامل‌های DHA و EPA و ارزیابی پایداری فیزیکی آنها
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Antimicrobial Properties of CMC-based Edible Films Incorporated with Coriander and Citrus Lemon Essential oils on the Shelf-life of Fresh Lamb-meat at Refrigerator Temperature
بررسی خواص ضد میکروبی فیلم کربوکسی متیل سلولز حاوی اسانس گشنیز و پوست لیموترش و تأثیر آن بر افزایش زمان ماندگاری گوشت گوسفند در دمای یخچال
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Oral L-arginine Supplementation for a Week, on Changes in Respiratory Gases and Blood Lactate in Female Handballists
تأثیر یک هفته مکمل‌دهی ال- آرژنین بر تغییرات گازهای تنفسی و سطوح لاکتات خون در دختران هندبالیست
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Relationship between the Prevalence of Food Insecurity and Some Socioeconomic and Demographic Factors in the Rural Households of Arak, 2014
شیوع ناامنی غذایی در خانوارهای روستایی شهرستان اراک و ارتباط برخی عوامل اقتصادی- اجتماعی و جمعیتی با آن در سال 93-1392
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Association of Demographic, Socio-economic Features and Some Health Problems with Nutritional Status in Elderly
ارتباط ویژگی‌های دموگرافیک، اقتصادی- اجتماعی و برخی مشکلات سلامتی با وضعیت تغذیه سالمندان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Determinants of Healthy Snacks Choice by Mothers of 1-5 years old children in Hamadan Based on Social Cognitive Theory (SCT)
تعیین کننده‌های انتخاب میان‌وعده‌های سالم توسط مادران کودکان 1 تا 5 سال شهر همدان بر اساس نظریه شناختی اجتماعی (SCT)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Effects of Omega-3 Fatty Acids on Serum lipoproteins and Apo-proteins Levels in Type 2 Diabetic Patients
اثرات اسیدهای چرب امگا-3 بر لیپوپروتئین‌ها و آپوپروتئین‌های سرمی در بیماران دیابتی نوع 2
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Effects of Silibinin on the Induction of Apoptosis and Inhibition of Cell Growth in MCF-7 Breast Cancer Cell Line
تأثیر سیلیبینین بر القاءآپوپتوز و مهار رشد سلولی در رده سلولی M‏CF-7 سرطان پستان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles