Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 8, Number 4 (2014-1)


Comparison of potentiometry and spectroscopy-based modified nanoparticles linked to antibodies for detection of Staphylococcus aureus exotoxin
تشخیص اگزوتوکسین باکتری استافیلوکوکوس ارئوس توسط روش پتانسیومتری در مقایسه با طیف سنجی مبتنی برنانوذرات اصلاح شده(متصل به پادتن)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Which of the Indices of Waist Circumference, Waist-to-hip Ratio and Waist-to-Height Ratio Is Better for Diagnosis of Overweight and Obesity in young women? ROC Analysis
کدام یک از شاخص‌های دورکمر، دورکمر به باسن و دورکمر به قد در تشخیص اضافه وزن/چاقی دختران جوان مناسب‌تر است؟ تحلیل ROC
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Antioxidant effect of tocopherol and TBHQ on oil oxidation over the shelf life of mayonnaise
بررسی اثرات آنتی‌اکسیدانی توکوفرول درمقایسه با TBHQ بر روند اکسیداسیون روغن مایونز طی مدت زمان ماندگاری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of hesperidin on cell survival and apoptosis of Nalm-6 cell line
اثرات فلاونوئید هسپریدین بر بقای سلولی و آپوپتوز در رده ی سلولی NALM-6
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Changes of minerals and vitamins contents of tigertooth croaker (Otolithesruber) in different cooking methods
تغییرات میزان مواد معدنی و ویتامین‌های ماهی شوریده (Otolithesruber) در پخت با روش‌های مختلف
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of probiotics on metabolic profile, hs-CRP and oxidative stress in type 2 diabetic adults
اثر مکمل‌های چند سوشه پروبیوتیک بر روی پروفایل متابولیکی، hs-CRP و استرس اکسیداتیو روی در بیماران دیابتی نوع2
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Determining folic acid content of food using a double strand nucleic acid biosensor
اندازه گیری فولیک اسید در مواد غذایی با استفاده از زیست حسگری بر پایه اسیدهای نوکلئیک دورشته ای
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Physical properties of vitamin D3-loaded nanoliposomes prepared by thin layer hydration-sonication
ارزیابی ویژگی‌های فیزیکی نانولیپوزوم‌های حامل ویتامین 3 D تولید شده به روش هیدراسیون لایه نازک- سونیکاسیون
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessing thermal and antimicrobial properties of chitosan-nanocellulose nanocomposites to enhance the shelf life of ground meat
بررسی ویژگی‌های حرارتی و ضدمیکربی نانوکامپوزیت‌های کیتوزان- نانوسلولز و تأثیر آن در افزایش مدت ماندگاری گوشت چرخ‌کرده
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of omega 3 fatty acids on oxidative stress in acute renal failure induced by ischemia reperfusion
اثر اسید‌‌های چرب امگا3 بر استرس اکسیداتیو درنارسایی حاد کلیه ناشی از ایسکمی- رپرفیوژن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Determination of patulin in apple juice samples using dispersive liquid-liquid microextraction followed by high performance liquid chromatography and method optimization using response surface methodology
تعیین میزان پاتولین آب سیب‌ با تکنیک ریزاستخراج مایع-مایع پخشی به همراه دستگاه کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا و بهینه‌سازی به کمک روش سطح پاسخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Antioxidant effect of rosemary and ferulago extracts and synthetic TBHQ on oil oxidation during deep-frying
بررسی اثرات آنتی‌اکسیدانی عصاره رزماری و چویر در مقایسه با آنتی‌اکسیدان سنتزی TBHQ بر روند اکسیداسیون روغن حین فرآیند سرخ کردن عمیق
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of microencapsulation with chitosan coating on survival of Lactobacillus casei and Bifidobacterium bifidum in ice cream
تأثیر ریزپوشانی با پوشش کیتوزان بر روی زنده‌مانی لاکتوباسیلوس کازئی و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم در بستنی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Stability and heat resistance of soybean oil with natural antioxidants from seedless barberries extracted using subcritical water
پایداری حرارتی روغن سویا توسط آنتی‌اکسیدانهای طبیعی استخراج شده از میوه زرشک بیدانه به وسیله آب مادون بحرانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Educational needs assessment of public health nutritionists working in the Iranian health system in 2012
نیازسنجی آموزشی کارشناسان تغذیه جامعه شاغل در نظام بهداشتی ایران 1391
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of stabilization on functional components and fatty acid profile of wheat germ
اثر فرآیند تثبیت بر ترکیبات فراسودمند و پروفایل اسیدهای چرب جوانه گندم رشد داده شده
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Antimicrobial effect of silver nanoparticles produced by chemical reduction on Staphylococcus aureus and Escheirchia coli
اثر ضد میکروبی نانوذرات نقره تولید شده به روش احیای شیمیایی بر استافیلوکوکوس-اورئوس و اشرشیاکلی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of black mulberry (Morus nigra L.) consumption on serum concentrations of lipoproteins, Apo-A1, Apo-B and hs-CRP and blood pressure in dyslipidemic patients
اثر مصرف توت سیاه (شاه توت) بر غلظت سرمی لیپوپروتئین ها، آپولیپو پروتئین‌های A1 وB ، مارکر التهابی hs – CRP و فشار خون در افراد با اختلالات لیپیدی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Production and Evaluation of Vitamin E based Nanoemulsion by Spontaneous Method
تهیه و ارزیابی نانوامولسیون خوراکی ویتامین E با روش خود‌به‌خودی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of dietary resveratrol supplementation on liver enzymes, hs-CRP, and hepatic steatosis in patients with nonalcoholic fatty liver disease
تأثیر مصرف مکمل رزوراترول بر آنزیم‌های کبدی، شاخص التهابی hs-CRP و میزان استئاتوز کبدی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی: کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سوکور
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Influence of β-glucan and resistant starch on quality and sensory properties of sliced white bread
بررسی اثر بتاگلوکان و نشاسته مقاوم به هضم بر ویژگی‌های کیفی و حسی نان تست حاصل
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Association between lipoprotein lipase gene PvuII polymorphism and lipid profile and body mass index in the Turkmen population of Golestan province
بررسی ارتباط بین پلی‌مورفیسم PvuII ژن لیپوپروتئین لیپاز با پروفایل لیپیدی و نمایه توده بدن در جمعیت ترکمن استان گلستان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of Ferulago angulata essential oil on Staphylococcus aureus during the manufacture and preservation of Iranian white cheese
تأثیر اسانس گیاه چویر بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس در طی تولید و نگهداری پنیر سفید ایرانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of alpha-lipoic acid supplementation on anthropometric indices, hypertension, and food intake in male patients with chronic spinal cord injury
تأثیر مصرف مکمل آلفا-لیپوئیک اسید بر اینترلوکین-6، hs-CRP، فشار خون، شاخص‌های تن‌سنجی و دریافت غذایی در مردان مبتلا به ضایعه نخاعی مزمن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles