Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 11, Number 4 (2016-12)


Sensory and Physico-chemical Properties of Enriched Milk with Microencapsulated Flaxseed Oil
ریزپوشینه کردن روغن بزرک و بررسی خصوصیات حسی و فیزیکوشیمیایی شیر غنی شده با آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Incorporating Date Pit and Sesame Seed Powder Mixture on the Quality Parameters of Functional Milk Chocolate
اثر افزودن مخلوط پودر هسته خرما و دانه کنجد بر ویژگی‌های کیفی شکلات شیری فراسودمند
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Heavy Metals’ Measurement in Some Edible Vegetables of Farms around Zanjan City Using Novel Inductively Coupled Plasma Spectrophotometer Technique
اندازه گیری فلزات سنگین در برخی از سبزی‌های خوراکی مزارع اطراف شهر زنجان با استفاده از روش نوین پلاسمای جفت شده القایی–طیف سنجی نشری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Microencapsulation of Probiotics by Emulsion Method for Production of Probiotic Bread
ریزپوشانی پروبیوتیک‌ها با روش امولسیون در تولید نان پروبیوتیک
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Probiotic Potential of Lactobacillus Strains Isolated from Mazandaran Local Cheese
توانایی پروبیوتیکی سویه‌های لاکتوباسیلوس جدا شده از پنیر محلی مازندران
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Influence of Ethanol and Methanol Extracts of Walnut Leaf and Green Hull on Saccharomyces cerevisiae, Bacillus Licheniformis and Aspergillus niger in Date Syrup
اثر ضد میکروبی عصاره اتانولی و متانولی برگ و پوست سبز میوه گردو علیه ساکارومایسس سرویزیه، باسیلوس لچنی فرمیس و آسپرژیلوس نایجر در شیره خرما
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Extraction and Comparison of the Physicochemical Properties of Pectin Extracted from Pineapple, Samsuri and Galia Melon Peels Assisted by Microwave
استخراج و مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی پکتین پوست خربزه آناناسی، طالبی سمسوری و گالیا به کمک امواج مایکروویو
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Determination of Quality Indices as Criteria to Assess Traditional Sangak Bread Quality
تدوین شاخص‌های کیفی به عنوان معیار ارزیابی کیفیت نان سنگک سنتی ایران
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Effect of Creatine Monohydrate Supplementation on Apoptosis at Acute Resistance Exercise in Middle-aged Men
اثر مکمل سازی مونوهیدرات کراتین بر آپوپتوزیس در فعالیت حاد مقاومتی مردان میانسال
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Protective Effect of Curcumin Supplementation and 8 Weeks of Endurance Training on the Antioxidant Index of the Liver of Rats
اثر مکمل کورکومین و 8 هفته تمرین استقامتی بر شاخص‌های آنتی‌اکسیدانی بافت کبد موش‌های صحرایی نر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Aloevera with Swimming Training on the Alanine Aminotransferase and Aspartate Aminotransferase Levels of Diabetic Rats
اثر آلوئه ورا همراه با تمرین شنا بر آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز موش‌های صحرایی ‏دیابتی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparing the Dietary Patterns of Depressed Patients with Healthy Individuals: A Case-control Study
مقایسه الگوهای غذایی در بیماران مبتلا به افسردگی اساسی با افراد سالم: مطالعه مورد شاهدی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Fresh Lemon Juice on Oxidative Stress and Hepatotoxicity Acrylamide-induced Toxicity in Rats
اثر آب لیمو تازه بر استرس اکسیداتیو و سمیت کبدی در موش‌های صحرایی مسموم شده با آکریلامید
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Using Linear Programming to Design a Diet for Patients with Renal Diseases: A Case Study on Two Iranian Mixed Dishes
استفاده از برنامه‌ریزی خطی (Linear Programming) به منظور بهینه‌سازی هزینه غذا در طراحی رژیم غذایی برای بیماران کلیوی: یک مطالعه موردی روی دو غذای ترکیبی ایرانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles