Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 12, Number 1 (2017-4)


Proceeding of Food and Nutrition Discussion Forum: Revisiting Traditional Foods in Food and Nutrition System
مقالات تریبون بحث غذا و تغذیه: بازشناسی نقش غذاهای بومی در نظام غذا و تغذیه
| [PDF-FA] | [XML] |

Curcumin, a Molecule with Multiple Forces and Biological Modulators
کورکومین، ملکول نیروهای چندگانه، تعدیل کننده بیولوژیکی و اثرات درمانی آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Hydrocolloid Coatings in Preventing Acrylamide Formation and Reducing Oil Uptake in Potato Chips
اثر پوشش‌های هیدروکلوئیدی در جلوگیری از تشکیل آکریل‌آمید و کاهش جذب روغن در چیپس سیب‌زمینی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of Non-thermal Inactivation of Celery’s Peroxidase Enzyme by the Use of Response Surface Methodology
بهینه‌سازی غیرفعال‌سازی غیرحرارتی آنزیم پراکسیداز کرفس با استفاده از روش سطح پاسخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Effect of Carbon Deoxide Concentration on the Quality and Shelf Life of Modified Atmosphere Packaged Barhi Dates Fruit
تأثیر میزان غلظت گاز دی‌اکسید کربن بر خواص کیفی و ماندگاری خرمای رقم برحی بسته‌بندی شده با اتمسفر اصلاح شده
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Microencapsulated Nisin and Wastes of Tomato Processing, as an Alternative to Nitrite, on Some Chemical, Sensory and Microbial Characteristics of Sausage
تأثیر نایسین ریزپوشانی شده و پودر تفاله گوجه فرنگی به عنوان جایگزین نیتریت بر برخی ویژگی‌های شیمیایی، میکروبی و حسی سوسیس
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Storage Time, Storage Temperature and Type of Can Packages on Migration of Aluminum into Non-alcoholic, Classic Malt Beverage and Its Sensory Evaluation
اثر دما و زمان نگهداری و ویژگی لاک قوطی بسته‌بندی بر مهاجرت آلومینیوم به درون آبجوی بدون الکل و ویژگیهای حسی آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Formulation Optimization of Gluten-free Bread based on Quinoa, Corn and Rice Flour
بهینه‌سازی فرمول نان بدون گلوتن حاصل از آردکینوا، ذرت و برنج
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of Extraction and Determination of Physicochemical Properties of Collagen from Eggshell Membrane
بهینه‌سازی استخراج و تعیین ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی کلاژن حاصل از غشای داخلی پوسته تخم‌مرغ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Relationship between Major Dietary Patterns and Age of Menarche in Teenage Girls of Isfahan, Iran, 2014-2015
ارتباط الگوهای غذایی غالب با سن شروع قاعدگی در دختران نوجوان شهر اصفهان در سال 94-1393
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Breakfast and Snack Status among the Students of Iranian Ethnicities
وضعیت صرف صبحانه و میان‌ وعده دانش‌آموزان اقوام ایرانی در مدرسه
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Role of Dietary Restraint, Depression, Anxiety and Eating Habits in Predicting Obesity and Overweight in a Group of Employed Women in Isfahan
نقش اضطراب، افسردگی، خویشتن‌داری در خوردن و عادت‌های غذایی در پیش‌بینی چاقی و اضافه‌وزن در گروهی از زنان کارمند شهر اصفهان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Role of Resistance Training and Whey Protein Intake on Delayed Onset Muscle Soreness Indices after Eccentric Resistance Exercise in Untrained Men
نقش تمرین مقاومتی و مصرف پروتئین وی بر شاخص‌های کوفتگی عضلانی تأخیری پس از فعالیت مقاومتی برون‌گرا در مردان تمرین نکرده
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Validity and reliability of a 40-items Food Frequency Questionnaire to Measure the Consumption of Gluten in Patients with Ulcerative Colitis
روایی و پایایی پرسشنامه بسامد خوراک 40 آیتمی جهت اندازه‌گیری مصرف گلوتن در بیماری کولیت السراتیو
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles