[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: View This Issue in Alternative Language Export Journal XML Articles RSS دوره 20، شماره 1 - ( بهار 1404 ) ::
برگشت به فهرست نسخه ها

 مقالات تحقیقی
XML تأثیر همزمانی دوازده هفته تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) و مکمل دهی ال‌کارنیتین بر بیان ژن 155-mir، C/EBPβ و PGC-1α در بافت چربی سفید رتهای نر چاق ص. 11-1
[English Abstract] وحید ساری صراف* ، مصطفی خانی ، مهدی ساقی
چکیده (514 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (166 دریافت)     |   چکیده گرافیکی   |   نکات برجسته

  • کاهش فعالیت بدنی و تغذیه با غذای پرکالری عامل چاقی است.
  • چاقی با افزایش 155miR- و کاهش فعالیت C/EBPβ منجر به کاهش فعالیت عوامل اصلی بالا دستی قهوه­ای شدن بافت چربی مانند
     
    PGC-1α می­ شود.
  • ال­کارنیتین با کاهش 155miR- و HIIT با عدم تغییر 155miR- منجر به افزایش C/EBPβ و PGC-1α عامل اصلی قهوه­ای شدن بافت چربی سفید شدند.
  • همزمانی ال­کارنیتین و HIIT تأثیری بر عوامل قهوه­ای شدن بافت چربی نداشت.
  • مصرف کالری ناشی از تمرین و همزمانی آن با ال­کارنیتین منجر به کاهش وزن شد.

XML ارتباط مصرف غذاهای فوق فراوری شده و خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: یک مطالعه مقطعی ص. 21-13
[English Abstract] علیرضا علیخانی ، آرین سراج ، محمدمهدی کاکوئی نژاد ، حسین پوستچی ، زهرا یاری*
چکیده (530 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (172 دریافت)     |   چکیده گرافیکی   |   نکات برجسته

  • مصرف مواد‌ غذایی فوق فراوری شده و فراوری شده با ابتلا به کبد چرب غیر الکلی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 ارتباط دارد.
  • مصرف غذاهای فوق فراوری شده، صرف نظر از کل کالری دریافتی، سلامت کبد را در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 به خطر می‌اندازد.
  • میزان استئاتوز و نمایه توده بدنی در بیماران دیابت نوع 2 با کبد چرب بالاتر از بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 بدون کبد چرب است.

XML ارتقاء پایبندی به رژیم غذایی در بیماران مبتلا به HIV/AIDS: کاربرد الگوی اطلاعات-انگیزش- مهارت‌های رفتاری ص. 31-23
[English Abstract] مهدی میرزایی علویجه ، بهروز حمزه ، فیض‌اله منصوری ، فاطمه رحیمی ، محمد فتاحی ، سحر پارسافر ، مهشاد طاهرپور ، فرزاد جلیلیان*
چکیده (470 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (147 دریافت)     |   نکات برجسته
  • مداخله پیاده سازی شده در ارتقای مولفه «انگیزش» و «مهارت‌های رفتاری» تأثیر معنی‌داری داشت.
  • اندازه  اثر مداخله پیاده سازی شده برای مولفه اطلاعات و  رفتارهای رعایت رژیم غذایی «کم» بود.
  • الگوی اطلاعات-انگیزش- مهارت‌های رفتاری می‌تواند به عنوان مبنایی برای توسعه و پیاده سازی برنامه‌های ارتقای پایبندی به رژیم غذایی در میان بیماران مبتلا به HIV/AIDS کاربرد داشته باشد.

XML بررسی تأثیر مصرف پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنسوس جی جی و انجام تمرینات تناوبی شدید بر بیان ژن آپلین و گیرنده APJ بافت قلبی موش‌های صحرایی نر مبتلا به کبد چرب ص. 43-33
[English Abstract] سعید شاه محمدی* ، فرشاد غزالیان ، حسین شیروانی ، حسین عابد نطنزی
چکیده (531 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (148 دریافت)     |   چکیده گرافیکی   |   نکات برجسته

  • بیماری‌های شایع جوامع امروزی کبد چرب است که طیف گسترده ای از استئوهپاتیت تا سیروز کبدی را شامل می‌شود، که در صورت درمان نشدن می‌تواند منجری به برخی از بیماری‌های قلبی  و در نهایت منجر به مرگ فرد می‌شود.
  • کبد چرب از طریق برخی از مسیر‌های سیگنالینگ از جمله APELIN/APJ می‌تواند باعث آسیب و فیبروزه شدن قلب شود.
  •  گنجاندن پروبیوتیک ها در رژیم غذایی افراد به همراه انجام تمرینات تناوبی شدید، می‌توانند از طریق بهبود میکروبیوتای روده، کاهش استرس اکسیداتیو، کاهش التهاب، کاهش میزان چربی بدن و از طریق سیستم رنین-آنژیوتانسین از بیان این مسیر  جلوگیری کرده و به بهبود افراد کمک کنند.

XML ارزیابی تأثیر پوشش خوراکی صمغ دانه مریم گلی و زانتان بر کیفیت پس از برداشت لیموترش (Citrus aurantifolia cv. Mexican lime) ص. 57-45
[English Abstract] محبوبه محمدی ، سمیه رستگار* ، عباس روحانی
چکیده (503 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (160 دریافت)     |   چکیده گرافیکی   |   نکات برجسته

  • ترکیب پوشش‌های صمغ دانه مریم گلی و صمغ زانتان با نسبت 2/0 درصد، بیشترین کیفیت و بازارپسندی را در میان تیمارها نشان داد.
  • پوشش‌های خوراکی با جلوگیری از کاهش وزن میوه و مهار فعالیت آنزیم پلی فنل‌اکسیداز، نقش مؤثری در حفظ کیفیت لیموترش ایفا کردند.
  • پوشش‌های خوراکی به طور مؤثری از فعالیت ضد‌اکسیدانی، محتوای فنل و فلاونوئید میوه محافظت کردند.

XML بهینه‌سازی شرایط استخراج روغن از دانه ریحان با روش فراصوت و مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن با روش متداول استخراج با حلال ص. 71-59
[English Abstract] مریم جعفری* ، مریم ترابی دهکردی ، عاطفه رمضانی
چکیده (489 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (147 دریافت)     |   چکیده گرافیکی   |   نکات برجسته

  • شرایط استخراج روغن از دانه‌های ریحان به کمک امواج فراصوت با روش سطح پاسخ بهینه‌سازی شد.
  • خصوصیات روغن استخراج شده با روش فراصوت با روش متداول سوکسله مورد مقایسه قرار گرفت.
  • عواملی همچون زمان فراصوت، دما و نسبت حلال به دانه بر بازده استخراج روغن، اندیس پراکسید و میزان استخراج ترکیبات فنلی تأثیر معنی‌دار نشان دادند.
  • روغن استخراج شده با فراصوت پایداری اکسیداتیو بهتر، اسید چرب آزاد کمتر و قدرت مهار رادیکال آزاد بیشتری نسبت به روش سوکسله نشان داد.
  • تفاوت قابل توجهی در ترکیب اسیدهای چرب و فیتواسترول‌ها در دو روش مشاهده نشد.

XML اندازه‌گیری مقدار هیدروکربن‌های آروماتیک چند حلقه‌ای و آفلاتوکسین B1 در تخمه آفتابگردان بوداده خانگی ص. 80-73
[English Abstract] علیرضا بختیاری ، غلامرضا جاهد خانیکی ، ابراهیم مولایی اقایی ، نبی شریعتی فر ، پریسا شاولی گیلانی ، نادر اکبری ، بهروز اکبری-آدرگانی ، نجمه یزدانفر ، پریسا صدیق ارا*
چکیده (573 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (154 دریافت)     |   چکیده گرافیکی   |   نکات برجسته

  • دانه آفتابگردان مستعد آلودگی به PAHs در اثر فرآیند بو دادن و آلودگی محیطی با افلاتوکسینB1  است.
  • میزان آفلاتوکسین B1 در پوسته دانه‌های آفتابگردان بیشتر از مغز بود.
  • میزان PAHs در مغز  دانه‌های آفتابگردان بیشتر از پوسته  بود.

  |   پیوست [PDF]  (23 دریافت)
XML بررسی موانع و چالش‌های همکاری دانشگاه‌ و صنایع غذایی در ایران: تحلیل کیفی دیدگاه‌های ذی‌نقشان ص. 100-81
[English Abstract] مرجان باژن ، فرنام شفیعی ثابت ، دنیا شهامتی ، کیانوش خسروی دارانی*
چکیده (516 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (132 دریافت)     |   چکیده گرافیکی   |   نکات برجسته

  • همکاری دانشگاه و صنعت غذا، علی‌رغم پتانسیل بالای آن در توسعه پایدار و نوآوری، با موانع متعددی در ایران روبرو است.
  •  تفاوت‌های بنیادین در فرهنگ سازمانی و اهداف دانشگاه و صنعت، همراه با بروکراسی پیچیده و کمبود زیرساخت‌های مناسب، از جمله عوامل بازدارنده در ایجاد تعامل پویا و مؤثر بین این دو نهاد محسوب می‌شوند.
  •  شکاف عمیق بین نیازهای واقعی صنعت و خروجی‌های دانشگاهی، به همراه موانع قانونی مرتبط با مالکیت فکری و تجاری‌سازی ایده‌ها، از دیگر عوامل محدودکننده همکاری مؤثر بین دانشگاه و صنعت هستند.
  •  توسعه فرهنگ همکاری بین دانشگاه و صنعت، مستلزم تلاش مشترک تمامی ذی‌نفعان، به ویژه دولت، است.

برگشت به فهرست نسخه ها
Export as: HTML | XML | RSS
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 50 queries by YEKTAWEB 4713