Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 17, Number 4 (2023-1)


Estimating Proportion of Meat and Validating Results of Meat Products Using Histochemistry and Image Analysis in Meat Products of Hamadan City, Iran
تخمین درصد گوشت و اعتبارسنجی نتایج فرآورده های گوشتی با استفاده از هیستوشیمی و آنالیز تصویری در فرآورده های گوشتی شهر همدان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Using Cold Plasma Technology as a Method for the Structural Modification of Corn Starch and Its Functional Assessment in Food Models
استفاده از فناوری پلاسمای سرد به عنوان روشی در جهت اصلاح ساختاری نشاسته ذرت و بررسی عملکردی آن در مدل غذایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Stability Study of Vitamin D3 in Sunflower Oils and Oleogels Based on Rice Bran Wax and Sorbitan Monostearate
مطالعه پایداری ویتامین D3 در سیستم های روغن آفتابگردان و اولئوژل بر پایه موم سبوس برنج و سوربیتان مونو استئارات
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Use of Quantitative Descriptive Analysis and Principal Component Analysis for the Sensory Assessment and Analysis of Physicochemical Characteristics and Quality Stability of Kefir Made from Mahabadi and Alpine Hybrid Goat Milk
استفاده از آنالیز تشریحی کمّی (QDA) و آنالیز مؤلفه‌های اصلی (PCA) در ارزشیابی حسی و تحلیل ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و پایداری کیفیت کفیر ساخته شده از شیر بز آمیخته‌ی مهابادی ‌و آلپاین (F1)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of a Nutritious Liquid Seasoning Based on Lemon Extract and Phenolic Compounds of Lemon Waste, Including Gellan, Xanthan and Pectin Hydrocolloids
بهینه سازی فرمولاسیون نوعی چاشنی مایع مغذی بر پایه عصاره لیموترش و ترکیبات فنلی تفاله آن حاوی هیدروکلوییدهای ژلان، زانتان و پکتین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Identifying an Impressive Stabilizer on Oil and Non-oil Phases of Tahini and Investigating Its Effects on the Viability of Free and Encapsulated Probiotics
شناسایی ترکیب پایدار کننده فازهای روغنی و غیر روغنی ارده و بررسی تأثیر آن بر میزان زنده‌مانی باکتری‌های پروبیوتیک آزاد و ریزپوشینه‌‌شده
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Shirazi Gum Edible Coating Containing of Peppermint Essential Oil on Shelf-life of Fresh Greenhouse Cucumbers (Cucumissativus) and Its Quality Assessment during Storage in Refrigerator
تأثیر پوشش خوراکی صمغ شیرازی حاوی اسانس نعناع فلفلی بر ماندگاری خیار گلخانه‌ای (Cucumissativus) و ارزیابی ویژگی‌های کیفی آن طی نگهداری در یخچال
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Diet Breakfast-chocolate Production using Fat Substitutes with Maltodextrin and Guar-xanthan and Complete Replacing Milk Powder with Sweet Almond-sesame Meal
تولید شکلات صبحانه رژیمی با استفاده از جایگزین های چربی مالتودکسترین و صمغ گوار- زانتان و جایگزینی کامل شیر خشک با کنجاله کنجد و بادام شیرین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Feasibility of Soil Enrichment in Line With Supplementary Aid Programs in the Eleven Climate Zones of Iran
امکان‌سنجی غنی‌سازی خاک اقلیمهای یازده گانه ایران در راستای برنامه‌های مکمل یاری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Prevalence of Frailty and Its Relationships with Malnutrition in Elderly Living in Tehran City, 2021
شیوع فرتوتی و ارتباط آن با سوء تغذیه در سالمندان ساکن شهر تهران در سال 1400
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Association between Liver Function Indices and Cardiometabolic Risk Factors with Neck Circumference and Body Shape Index A in Patients with Type 2 Diabetes in the Educational-clinical Centers of Abadan University of Medical Sciences, Abadan, Iran, 2021
ارتباط بین شاخص‌های عملکرد کبدی و فاکتورهای خطر کاردیو متابولیک با محیط دور گردن و شاخص شکل بدنی A در مبتلایان به دیابت نوع 2 در مراکز آموزشی- درمانی دانشگاه علوم پزشکی آبادان در سال 1400
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Association of Dietary Phytochemical Index and Anthropometric Risk Factors with Non-alcoholic Fatty Liver Disease in People with Diabetes
ارتباط بین شاخص فیتوکمیکال رژیمی و عوامل تن‌سنجی با پیشرفت کبد چرب غیر الکلی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles