Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 8, Number 1 (2013-5)


Comparison of textural and sensory characteristics of ultrafiltrated white cheese produced by paneer bad (Withania coagulans) protease and fungal rennet
بررسی ویژگی‌های بافتی و حسی پنیر سفید فراپالایش شده‌ی تولیدی با پروتئاز گیاه پنیرباد (ویتانیا کواگولانس) در مقایسه با مایه‌پنیر قارچی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Determination of furanic compounds in baby-foods in Tehran market using the microextraction technique and effects of preparation temperature on their concentration
تعیین ترکیبات فورانی در غذاهای کودک موجود در بازار تهران با روش ریزاستخراج و بررسی تأثیر دمای آماده‌سازی بر غلظت این ترکیبات
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of two methods cooking of boiling and microwave on tylosin residue in chicken meat
تأثیر دو روش پخت آب‌پز و مایکروویو بر باقی‌مانده‌ی آنتی‌بیوتیک تایلوزین در گوشت مرغ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Preparation and characterization of nanoliposomes containing docosahexaenoic and eicosapentaenoic acids by extrusion and probe sonication
تهیه و ارزیابی ویژگی‌های نانولیپوزوم‌های حاوی ایکوزاپنتاانوئیک اسید و دکوزاهگزاانوئیک اسید به روش‌های اکستروژن و سونیکاسیون میله‌ای
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Bioactive compounds and antioxidant activity of Thomson navel orange during storage
بررسی ترکیبات زیست‌فعال و فعالیت آنتی‌اکسیدانی پرتقال تامسون ناول طی نگهداری در انبار
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The protective effects of combined turmeric (Curcuma longa) and shallot (Allium ascalonicum) extracts on the shelf-life of silver carp ( Hypophthalmichthys molitrix) paste stored at -18 °C
اثرات نگهدارندگی ترکیب عصاره‌ی موسیر (Allium ascalonicum) و عصاره‌ی زردچوبه (curcuma longa) بر خمیر ماهی کپور نقره‌ای در شرایط انجماد (°C18-)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Association between Transtheoretical Model constructs and dietary fat intake in type 2 diabetic patients
بررسی رابطه‌ی سازه‌های مدل فرانظریه‌ای با چربی دریافتی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Determination of antiradical and antioxidant activities and flavonoid content in hawthorn fruit (Crataegus elbursensis)
ارزیابی فعالیت ضد رادیکالی، آنتی‌اکسیدانی و تعیین ترکیبات فلاونوئیدی میوه‌ی‌ ولیک (Crataegus elbursensis)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Determination of lysinoalanine in pasteurized and sterilized milks consumed in the city of Tehran, 2011
بررسی میزان لیزینوآلانین در برخی شیرهای پاستوریزه و استریلیزه‌ی مصرفی شهر تهران در سال 1390
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparison of the quality of life of overweight and obese with normal-weight primary school children in grades 1 and 2 in Shoushtar, Iran
مقایسه‌ی کیفیت زندگی در کودکان چاق و مبتلا به اضافه وزن با کودکان در محدوده‌ی وزن طبیعی پایه اول و دوم ابتدایی شهر شوشتر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of combined modified starch and xanthan gum on the stability and rheological and sensory characteristics of tomato sauce
بررسی اثر استفاده توأم نشاسته‌ی اصلاح شده و صمغ زانتان بر ویژگی‌های پایداری، حسی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Prevalence of eating disorders and some of the factors related to them among high school female students in the City of Tehran, 2010
بررسی شیوع اختلالات خوردن و برخی عوامل مرتبط با آن در دختران دانش‌آموز دبیرستانی شهر تهران در سال 1388
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of consumption of dairy products on body weight and composition in adults: Asystematic review and meta-analysis of randomized controlled clinical trials
اثر دریافت لبنیات بر وزن و ترکیب بدن در بزرگسالان: مرور سیستماتیک و متاآنالیز بر مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی و کنترل شده
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Production of non-meat sausage using the full factorial design
تولید سوسیس غیرگوشتی با استفاده از روش طرح عاملی کامل
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effects of aqueous-alcoholic red grape seed extract on the knee joint blood flow in rats receiving lead
اثر عصاره‌ی آبی- الکلی هسته‌ی انگور قرمز بر میزان جریان خون مفصل زانو در موش‌های صحرایی دریافت‌کننده‌ی سرب
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Antimicrobial and physical properties of a chickpea protein isolate-based film containing essential oil of thyme using response surface methodology
بررسی عملکرد ضدمیکروبی و فیزیکی فیلم خوراکی بر پایه ایزوله‌ی پروتئین نخود حاوی اسانس آویشن به روش سطح پاسخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Manufacture of functional cheese using olive and canola oils
تولید پنیر فراسودمند با استفاده از روغن‌های زیتون و کانولا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Types and amounts of fluids consumed by the adult population of Tehran, 2011
بررسی میزان و نوع مایعات مصرفی در جمعیت بزرگسال شهر تهران در سال 1390
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

A study Effect of Date Syrup Purification Different Methods on the Candy physical and chemical Particularity
تأثیر روش‌های مختلف تصفیه‌ی شیره‌ی خرما بر ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی آ‌ب‌نبات‌های تولید شده از آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Production of low-energy prebiotic dark chocolate using inulin, polydextrose, and maltodextrin
تولید شکلات تلخ کم‌کالری پری‌بیوتیک با استفاده از اینولین، پلی‌دکستروز و مالتودکسترین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of microencapsulation with calcium alginate and resistant maize starch on survival of Lactobacillus casei and sensory properties of cream-filled cake
تأثیر ریزپوشانی با آلژینات کلسیم و نشاسته مقاوم ذرت بر زنده‌مانی لاکتوباسیلوس کازئی و خصوصیات حسی در کرم مغزی کیک
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effects of combined supplementation of docosahexaenoic acid and vitamin E on fatty acid changes in sperm membrane in asthenozoospermic men
اثرات تجویز توأم مکمل اسید دکوزاهگزانوئیک و ویتامین E بر اسیدهای چرب غشای اسپرم مردان آستِنواسپرم
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of alkaline extraction for dietary fiber of coffee silver skin and its effect on the quality and shelf life of Iranian Barbari bread
بهینه یابی شرایط استخراج قلیایی فیبرهای رژیمی پوست قهوه و تأثیر آن بر ویژگی‌های کیفی و ماندگاری نان بربری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effects of tocotrienol-enriched canola oil on inflammation, nitrosative stress and urinary microalbumin in patients with type-2 diabetes: Arandomized double-blind clinical trial
بررسی اثر توکوترینول افزوده شده به روغن کلزا بر وضعیت التهابی، استرس نیتروزاتیو و میکروآلبومین ادرار در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی دو سوکور
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles