Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 18, Number 4 (2024-1)


Production of Paraprobiotic and Probiotic Yogurts Containing Lactiplantibacillus plantarum: Investigation of Their Microbial and Physicochemical Characteristics
تولید ماست پاراپروبیوتیک و پروبیوتیک حاوی Lactiplantibacillus plantarum : بررسی ویژگی های میکروبی و فیزیکوشیمیایی آنها
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Microwave Pretreatment on Enzymatic Hydrolysis of Pumpkin Seed Protein (Cucurbita maxima L.) Using Trypsin and Investigation of the Protein Antioxidant Activity Using Response Surface Methodology
تأثیر پیش تیمار مایکروویو در هیدرولیز آنزیمی پروتئین دانه کدو (Cucurbita maxima L) توسط تریپسین و بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی آن با استفاده از روش سطح پاسخ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Combination of Liquid-phase Extraction with Dispersive Liquid-liquid Micro-extraction for the Assessment of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Honey Sample Using High-performance Liquid Chromatography
تلفیق روش استخراج فاز مایع با میکرواستخراج مایع-مایع پخشی برای اندازه‌گیری ترکیبات آروماتیک چند حلقه‌ای در نمونه‌های‌ عسل و اندازه‌گیری آنها به وسیله کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessment of Antioxidant Characteristics, Phenolic Content and Alpha-glucosidase Inhibitory Activity of the Essential Oils of Lavender, Mentha pulegium and Lemon grass and Production of Functional Energy Drinks Containing Selected Essential
ارزیابی خواص آنتی‌اکسیدانی، محتوای فنلی و مهار آنزیم آلفاگلوکوزیداز اسانس اسطوخودوس، خالواش، علف لیمو و کاربرد آن‌ها در تولید نوشیدنی انرژی‌زا فراسودمند
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating Physicochemical Characteristics of the Starch-polyvinyl Alcohol Active Films Containing Thyme Essential Oil and Its Emulsion
بررسی ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی فیلم فعال نشاسته –پلی وینیل الکل حاوی اسانس آویشن و امولسیون آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Food Security Map of Households in Urban and Rural Areas of Khuzestan Province, Iran
نقشه امنیت غذایی خانوارهای مناطق شهری و روستایی استان خوزستان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of the Effects of Peer Group Social Network on Nutrition and Oral Health in 9 and 12-year-old Students in Private Schools in Qazvin, Iran
بررسی تأثیر شبکه اجتماعی گروه همسالان بر تغذیه و سلامت دهان در دانش‌آموزان ۹ و ۱۲ ساله مدارس غیر انتفاعی شهر قزوین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Associations between Dietary Antioxidant Intakes and Visceral Adipose Tissue Senescence in Obese Adults
بررسی رابطه پیری بافت چربی احشایی و دریافت های آنتی اکسیدان رژیم غذایی در بزرگسالان چاق: یک مطالعه مورد-شاهدی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of High-intensity Interval Training with Hawthorn Supplementation on Mitochondrial Biogenesis Proteins in Muscle Tissues of Elderly Male Rats
اثر تمرین تناوبی شدید همراه با مکمل زالزالک بر پروتئین های بیوژنز میتوکندریایی بافت عضلانی موش های صحرایی نر سالمند
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparison of Non-invasive Methods in Assessing Combined Effects of Flaxseed Supplements and Intermittent Fasting Diets on Liver Fibrosis in Patients with Non-alcoholic Fatty Liver: A Randomized Clinical Trial Study
مقایسه روش‌های غیر تهاجمی در ارزیابی اثرات توأم مکمل دانه بزرک و رژیم شبه روزه داری بر فیبروز کبدی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles