[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: View This Issue in Alternative Language Export Journal XML Articles RSS دوره 20، شماره 3 - ( پاییز 1404 ) ::
برگشت به فهرست نسخه ها

 مقالات تحقیقی
XML بررسی ارتباط ظرفیت تام آنتی اکسیدانی و شاخص التهابی رژیم غذایی و پارامترهای آنتروپومتریک، بالینی و بیوشیمیایی با میزان مرگ و میر در بیماران مبتلا به سیروز کبدی: یک مطالعه طولی ص. 12-1
[English Abstract] مونا شفیعی ، زهرا یاری ، عزت اله فاضلی مقدم*
چکیده (24 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (11 دریافت)     |   نکات برجسته
  • رژیم غذایی ضد التهابی می تواند خطر مرگ و میر را در بیماران مبتلا به سیروز کاهش دهد.
  • رژیم غذایی با ظرفیت تام آنتی اکسیدانی بالا و سرشار از آنتی اکسیدان ها با کاهش عوارض و مرگ میر در بیماران مبتلا به سیروز همراه است.
  • بهبود وضعیت تغذیه‌ای، کاهش سوء تغذیه و حفظ توده عضلانی با کاهش خطر مرگ و میر در بیماران بیماران مبتلا به سیرو همراه است.

XML تأثیر تمرینات ثبات دهنده مرکزی همراه با مصرف ویتامین D بر سطوح فاکتور نکروز دهنده تومور آلفا و اینترلوکین 10 در زنان مبتلا به کمردرد مزمن ص. 20-13
[English Abstract] مریم بیابانی ، فاطمه غفاری ، سوفیا عالی ، معصومه حبیبیان*
چکیده (22 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (11 دریافت)     |   چکیده گرافیکی   |   نکات برجسته

  • کمردرد مزمن ممکن است متاثر از کمبود ویتامین D، وضعیت التهابی  و شیوه زندگی کم‌تحرک باشد.
  • سطوح پایین ویتامینD و التهاب با بروز بالاتر دردهای مزمن همراه است.
  • سطوح 25-هیدروکسی ویتامین D در زنان مبتلا به کمردرد مزمن، پایین‌تر از سطح نرمال بوده است.
  • شیوه‌های درمانی تمرینات پایدارکننده ستون فقرات و مصرف ویتامین D می‌تواند منجر به کاهش TNF-α  و تنظیم مثبت IL-10 در زنان مبتلا به کمردرد مزمن شود.
  • مداخله ترکیبی در مقایسه با  دو مداخله دیگر منجر به افزایش بیشتر IL-10 می‌شود.

XML بررسی اثر مکمل ژل رویال برمیزان بهبود گلوکز پروفایل، پروفایل لیپیدی، فاکتورهای کبدی، التهاب وشاخص‌های آنتروپومتریک در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی در کلینیک تغذیه مراکز بیمارستانی دانشگاه آزاد اسلامی و علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1402، یک کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور ص. 35-21
[English Abstract] فاطمه حسن نیا ، سید علی کشاورز ، مهدی شادنوش*
چکیده (23 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (10 دریافت)     |   چکیده گرافیکی   |   نکات برجسته

  • کبد چرب غیر الکلی یکی از شایع ترین بیماری‌های متابولیک است که با چاقی ، مقاومت به انسولین، دیابت وبیماری‌های قلبی وعروقی ارتباط دارد .
  • کبد چرب نوعی بیماری مزمن است که ویژگی اصلی آن تجمع چربی و استرس‌های اکسیداتیو است. بنابراین می‌توان یکی از مهم ترین روش‌های درمانی آن را تجویز منابع غذایی و دارویی آنتی اکسیدان‌ها دانست.
  • ژل رویال با  اثرات شناخته شده در کاهش التهاب و دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی سبب کاهش معنادار در میانگین وزن، شاخص توده بدنی، دورکمر، درصد چربی بدن، تری گلیسیرید، میزان فیبروزکبدی و FLI  بیماران کبدچرب غیرالکلی پس از اجرای مداخله  شد.
  • مصرف مکمل ژل رویال به همراه  رعایت رژیم غذایی (رژیم‌های کاهش وزن) باعث بهبود شاخص‌های تن سنجی و بیوشیمیایی می‌شود.

XML تحلیل ذی نقشان تدوین سبدهای غذایی مطلوب و مقرون به صرفه پایدار ایران-1402 ص. 50-37
[English Abstract] زهرا ویسی ، فرزانه شهردمی* ، فاطمه محمدی نصرآبادی ، مرتضی عبداللهی ، آناهیتا هوشیارراد ، مونا پورقادری ، زهرا عبداللهی ، آزاده دهقانی*
چکیده (26 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (12 دریافت)     |   چکیده گرافیکی   |   نکات برجسته

  • سبدهای غذایی ابزارهای مهمی برای سیاست‌گذاران هستند تا بر پایه آن در مورد مسائل مرتبط با غذا و انتخاب‌های سالم با توجه به عوامل تغذیه‌ای، اقتصادی، فرهنگی و محیط زیستی برنامه ریزی کنند و نیازمند به‌روزرسانی دوره‌ای هستند.
  • تحلیل ذی‌نقشان مرحله‌ای کلیدی در تدوین سیاست‌های غذایی مؤثر، مقرون به صرفه و پایدار در شرایط پیچیده اجتماعی و اقتصادی ایران است که میزان دانش، قدرت، موضع و منافع هر ذی‌نقش را شناسایی کرده و به رفع موانع و شناسایی فرصت‌ها، تقویت همکاری بین‌سازمانی و موفقیت سیاست‌ها کمک می‌کند.
  • ذی‌نقشان اصلی تدوین سبد مانند انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور و دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت دارای قدرت، آگاهی و موضع حمایتی قابل توجهی بودند. سایر ذی‌نقشان دارای قدرت کمتر، اما همگی حمایتی بودند و اجماع در خصوص اهمیت سبدهای غذایی مطلوب، مقرون به صرفه و پایدار وجود داشت.
  • چالش‌هایی در هماهنگی ذی‌نقشان به دلیل اولویت‌ها و منابع متفاوت وجود دارد که تقویت نقش وزارت بهداشت به عنوان هماهنگ‌کننده مرکزی توصیه شد.

  |   پیوست [PDF]  (4 دریافت)
XML بررسی عوامل مؤثر بر میزان ضایعات نان خانوارها در شهر سنندج ص. 63-51
[English Abstract] پریسا علیزاده* ، فرید قاسمی
چکیده (35 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (22 دریافت)     |   چکیده گرافیکی   |   نکات برجسته

  • قیمت نان محرک مؤثری در تغییر رفتار مصرفی خانوارها است و افزایش قیمت نان موجب کاهش احتمال ایجاد ضایعات نان می‌شود.
  • احتمال ایجاد ضایعات نان خانوارها در صورت تهیه نان از نانوایی‌های آزادپز کمتر است.
  • متغیرهای اقتصادی-اجتماعی و رفتاری مربوط به مصرف کنندگان نظیر سن، سطح تحصیلات، باور به اثرگذاری مصرف زیاد نان بر افزایش وزن و رضایت از کیفیت نان بر احتمال ایجاد ضایعات نان مؤثر هستند.

XML بررسی اثر ضد میکروبی اسانس زنیان و نایسین بر باکتری لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح شده بر پنیر موزارلا (پنیر پیتزا) و تغییر پارامترهای شیمیایی و حسی آن ص. 77-65
[English Abstract] نیوشا غیبی ، بهار محمدی ، نرگس ولایتی ، آنا عبدوالشاهی ، نبی شریعتی فر*
چکیده (21 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (11 دریافت)     |   نکات برجسته
  • اثر ضد میکروبی اسانس زنیان و نایسین بر باکتری لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح شده بر پنیر موزارلا و تغییر پارامترهای میکروبی، شیمایی و حسی آن بررسی شد.
  • نتایج نشان داد که اسانس زنیان و نایسین موجب کاهش تعداد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در نمونه‌های پنیر تیمار شده (نسبت به نمونه شاهد)  شده است.
  • نتایج حاصل از ارزیابی pH نشان داد که غلظت‌های اسانس زنیان و نایسین در طی دوره نگهداری تأثیر معنیداری بر pH  نداشتند.
  • در بررسی خواص حسی بالاترین امتیاز در تمام روزها مربوط به اسانس زنیان 2% بود و اختلاف معنی‎داری با نمونه شاهد داشت.

XML ارزیابی تأثیر کامپوزیت موسیلاژ دانه چیا و کربوکسی متیل سلولز حاوی اپسیلون پلی لیزین و اسانس آویشن دنایی کپسوله شده با بتا سیکلودکسترین بر خصوصیات میکروبی و شیمیایی فیله مرغ در شرایط سرد ص. 93-79
[English Abstract] معراج تیمورمنش ، محمدرضا پژوهی الموتی* ، شهره عالیان سماک خواه ، زلیخا
چکیده (24 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (15 دریافت)     |   چکیده گرافیکی   |   نکات برجسته

  • امروزه رهیافت‌های متعددی مانند استفاده از ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی برای بسته بندی مرغ مورد توجه قرار گرفته است.
  • کپسولاسیون اسانس آویشن دنایی با بتاسیکلودکسترین منجر به رهایش آهسته و پیوسته اسانس طی مدت انبارمانی فیله‌های مرغ گردید.
  • پوشش خوراکی کامپوزیت موسیلاژ دانه چیا/کربوکسی متیل سلولز حاوی اسانس کپسوله شده و اپسیلون پلی لیزین می‌تواند ماندگاری فیله مرغ در یخچال افزایش دهد.

XML ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی و ضدبیوفیلم پست‌بیوتیک SPS1 Lactiplantibacillus plantarum بر Listeria monocytogenes ATCC 19115 و اثر آن بر سلول‌های سرطانی HT-29 و HeLa ص. 107-95
[English Abstract] بهروز علیزاده بهبهانی* ، محمد حجتی ، بهاره گودرزی شمس آبادی
چکیده (21 مشاهده)   |   متن کامل (PDF) (10 دریافت)     |   نکات برجسته
  • فعالیت ضدباکتری و ضد بیوفیلم پست‌بیوتیک Lactiplantibacillus plantarum SPS1 ‌ در برابر Listeria monocytogenes  تعیین گردید.
  • سوپرناتانت بدون سلول سویه، اثر مهاری بر تشکیل بیوفیلم و تجزیه بیوفیلم‌های بالغ داشت.
  • خواص ضدمیکروبی سویه توسط میکروسکوپ الکترونی و میکروسکوپ کونفوکال تایید گردید.
  • پست بیوتیک Lpb. plantarum SPS1  پتانسیل قابل‌توجهی به‌عنوان مهارکننده‌ی بیوفیلمL. monocytogenes  برای کاهش خطرات آلودگی غذایی در زنجیره غذایی دارد.

برگشت به فهرست نسخه ها
Export as: HTML | XML | RSS
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 47 queries by YEKTAWEB 4722