Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 17, Number 1 (2022-4)


Effects of Condition Enzymatic Hydrolysis on Degrees of Hydrolysis and Antioxidant Activity of Head Protein of Bighead (Aristichthys nobilis)
اثر شرایط هیدرولیز آنزیمی بر درجه هیدرولیز و فعالیت ضد‌اکسیدانی پروتئین سر کپور سرگنده (Aristichthys nobilis)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimization of Berberine Extraction Conditions from Seedless Barberry and Microencapsulation of the Extract using Complex Coacervation and Gelatin/ Tragacanth (Astragalus rahensis)
بهینه سازی شرایط استخراج بربرین از زرشک بی دانه و ریزپوشانی عصاره آن به روش الحاق ترکیبی با استفاده از ژلاتین/ کتیرا (Astragalus rahensis)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Development and Characterization of a Novel Edible Film Based on Carboxymethylcellulose-Beta-Glucan Containing Inulin: Mechanical, Barrier and Structural Characteristics
تولید فیلم خوراکی بر پایه کربوکسی متیل سلولز- بتا-گلوکان، حاوی اینولین و بررسی ویژگی‌های مکانیکی، بازدارندگی و ساختاری آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Starter Type and Barley Flour Replacement Level on Nutritional Characteristics of Kashk-e-Zard
اثر نوع آغازگر و سطح جایگزینی آرد جو بر ویژگی های تغذیه ای کشک زرد
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Using Lime Juice and UV-B Irradiation as Pretreatments on the Quality Characteristics of Hot-air Dried Kiwifruit Slices
اثر استفاده از پاشش آبلیمو و پرتو UV-B به عنوان پیش فرآیند بر ویژگی های کیفی برش های کیوی خشک شده با هوای داغ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Study of the Physicochemical and Rheological Behaviors of Hybrid Oleogels Based on Monoacylglycerol and Carboxymethyl Cellulose
مطالعه رفتار فیزیکی‌شیمیایی و رئولوژیکی اولئوژل هیبریدی برپایۀ مونوآسیل‌گلیسرول و کربوکسی متیل سلولز
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Prevalence of Geographic Tongue and Its Relation with Food Allergy and Familial History in Patients Referred to Semnan Dental Faculty (2018–2019)
شیوع زبان جغرافیایی و ارتباط آن با حساسیت غذایی و سابقه خانوادگی در بیماران مراجعه کننده به دانشکده دندان پزشکی سمنان (سال 98-1397)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Fast Food Consumption Status and Its Determinants in Iranian Population During COVID-19 Outbreak
بررسی وضعیت مصرف غذاهای آماده و عوامل تعیین کننده آن در جامعه ی ایرانی، در دوران شیوع کووید-19
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessment of Validity and Reliability of Health-Related Behavior Questionnaire and Its Relationships with Overweight and Obesity in Elderly People Living in the Western Community of Mazandaran Province, Iran, 2020
بررسی روایی و پایایی پرسشنامه رفتارهای مرتبط با سلامت و ارتباط آن با وضعیت اضافه وزن و چاقی در سالمندان ساکن جامعه غرب استان غرب مازندران در سال 1399
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Grape Juice Consumption on Fatigue and Sleep Quality in Women with Breast Cancer During Radiation Therapy-Controlled Clinical Trial-Pilot Article
تأثیر مصرف شیره انگور بر خستگی و کیفیت خواب در زنان مبتلا به سرطان پستان تحت پرتودرمانی-کارآزمایی بالینی کنترل شده-مقاله پایلوت
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Whole Oleaster Fruit Powder on Glycemic and Satiety Indices of Sugar Free Biscuits
بررسی اثر پودر میوه سنجد بر شاخص گلیسمی و شاخص سیری بیسکویت بدون قند
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Crocin Down-Regulation on Enzymatic Antioxidant Profile in C2C12 Cells
اثر تنظیم کاهشی کروسین بر پروفایل آنتی‌اکسیدانی آنزیماتیک در سلول‌های C2C12
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles