Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 16, Number 2 (2021-6)


Roles of Traumatic Childhood Experiences in Predicting Binge Eating Disorder Mediated by Early Maladaptive Schemas
نقش تجارب آسیب زای دوران کودکی در پیش بینی اختلال پرخوری با میانجی‌گری طرحواره‌های ناسازگار اولیه
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Preserving Antioxidant Activity and Microbial Contamination of Pomegranate Aril (cv. Malas Saveh) Using Films Containing Chitosan and Carvacrol
حفظ فعالیت آنتی‌اکسیدانی و کاهش بار میکروبی آریل انار رقم ملس ساوه با استفاده از فیلم حاوی کیتوزان و کارواکرول
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessing Activity and Characteristics of the Bacteriocins Produced by Lactobacilli from Local Yogurts of Behbahan City
ارزیابی فعالیت و بررسی ویژگی های باکتریوسین تولید شده توسط باکتری های لاکتوباسیل جدا شده از ماست محلی شهرستان بهبهان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating Chemical Composition of Zataria multiflora Boiss and Ziziphora clinopodioides Essential Oils in Chitosan Nanoemulsion Coating on Growth of Aeromonas Hydrophila Inoculated in Salmon Fillets
مطالعه ترکیب شیمیایی اسانس گیاه آویشن شیرازی و کاکوتی در پوشش خوراکی نانوامولسیون کیتوزان برروی رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا تلقیح شده در فیله ماهی سالمون
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Fabrication of a Voltammetric Biosensor in Combination with HPLC to Detection of Aflatoxin M1 in Milk
طراحی و ساخت یک زیست حسگر ولتامتریک در ترکیب با روش HPLC برای پایش آفلاتوکسینM1 در شیر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Efficiency of Whole Melon Seed Flour in Formulation of Breakfast Cereals
ارزیابی کارایی آرد کامل دانه خربزه در فرمولاسیون غلات صبحانه
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Balangu Seed Gum on Physicochemical and Sensory Characteristics of Low-Fat Fresh Yoghurts
بررسی اثر صمغ دانه بالنگو بر ویژگی های فیزیکی شیمیایی و حسی ماست تازه کم چرب و ارزیابی آن در دوره نگهداری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Development of Homogeneous Liquid-Liquid Extraction in Combination with Dispersive Liquid-Liquid Microextraction Based on Deep Eutectic Solvents for the Extraction and Assessment of Phytosterols in Animal Cream Samples using Gas Chromatography Equipped with Flame Ionization Detector
توسعه روش استخراج مایع-مایع همگن تلفیق شده با میکرواستخراج مایع-مایع پخشی بر پایه حلال‌های اتکتیک عمیق به منظور استخراج فیتواسترول‌ها از نمونه‌های خامه حیوانی و اندازه‌گیری آن‌ها با کروماتوگرافی گازی مجهز به دتکتور یونیزاسیون شعله‌ای
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Consumer Perceptions toward Genetically Modified Food Products: A Qualitative Study in Tehran
برداشت و درک ذهنی مصرف کنندگان نسبت به محصولات غذایی اصلاح ژنتیکی شده: یک مطالعه کیفی در تهران
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Extent of Food and Nutrition Literacy Considerations in Primary School Curriculum and Textbooks
میزان توجه به سواد غذا و تغذیه در کتاب‌های درسی دوره ابتدایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Relationships between the Dietary Diversity Scores of Children and Mothers and the Anthropometric Statuses of Preschool Children
ارتباط امتیاز تنوع غذایی کودکان و مادران با شاخص ‌های تن‌سنجی کودکان پیش دبستانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Trans Fatty Acid Decreasing Policy on Its Consumption by Households in Six Provinces of Iran
اثرات سیاست‌گذاری کاهش اسیدهای چرب ترانس بر دریافت آن در خانوارهای شش استان در ایران
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Associations between the Empirical Dietary Inflammatory Index and Cognitive Function Status in Community-Dwelling Elderly People of Tehran, Iran
بررسی ارتباط نمایه تجربی التهابی رژیم غذایی با وضعیت عملکرد شناختی در سالمندان بالای 60 سال شهر تهران
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles