Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 8, Number 2 (2013-9)


Application of magnetic nanoparticles in food science and technology
کاربردهای نانو ذرات مغناطیسی در زمینه علوم و صنایع غذایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effective factors on stunted, underweight, and overweight secondary students in Ilam
کم وزنی، کوتاه قدی و اضافه وزن در دانش‌آموزان مقطع راهنمایی شهر ایلام و عوامل مؤثر بر آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of partial replacement of solids with gelatin on functional properties of non-fat yogurt
اثر جایگزینی بخشی از ماده خشک با ژلاتین بر خواص کاربردی ماست قالبی بدون چربی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Replacing eggs with soy flour and mixing with wheat flour with wheat germ for oil cake production
امکان جایگزینی تخم‌مرغ با آرد سویا و اختلاط آرد گندم با جوانه گندم تثبیت شده در تولید کیک روغنی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of using the transtheoretical model for breakfast and healthy snacks on education for elementary students in Qazvin
اثر آموزش مبتنی بر مدل مراحل تغییر بر مصرف منظم صبحانه و میان وعده ناسالم در دانش‌آموزان مدارس ابتدایی شهر قزوین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Preparation and characterization evaluations of walnut oil-based emulsions using response surface methodology
آماده سازی و ارزیابی ویژگی‌های امولسیون‌های تهیه شده بر پایه روغن گردو
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Potassium sorbate and sodium benzoate levels in doogh samples consumed by the Tehran market measured using high performance liquid chromatography
اندازه‌گیری سوربات پتاسیم و بنزوات سدیم در نمونه‏ها‏ی دوغ عرضه شده در شهر تهران با روش HPLC
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of intake of red meat, processed meat, organ meat, fish, poultry on prostate cancer: A case control study
ارتباط مصرف گوشت قرمز، گوشت فراوری شده، احشاء، ماهی و ماکیان، با ریسک ابتلا به سرطان پروستات : مطالعه مورد- شاهدی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Antioxidant and antibacterial effects of parsley extract (Petroselinum crispum) on silver carp (Hypophthalmichthys molitrix) fillets during refrigeration
اثرات ضداکسیداسیونی و ضد باکتریایی عصاره جعفری بر فیله ماهی کپور نقره‌ای در طول نگهداری در دمای یخچالی (1±4 درجه سانتی‌گراد)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Traditional dietary patterns and risk of metabolic syndrome: a study in Khorramabad
الگوی غذایی سنتی و خطر ابتلا به سندرم متابولیک : مطالعه خرم آباد
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Phenolic acid content, antiradical and antimicrobial properties of Mentha aquatica leaf methanolic extract
اسیدهای فنولی، فعالیت ضدرادیکالی و ضدمیکربی عصاره متانولی برگ‌های اوجی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of 1-methylcyclopropene and potassium permanganate-coated zeolite nanoparticles on extending the shelf life and quality of Golden and Red Delicious apples
بررسی اثر ا- متیل سیکلو پروپن و نانو زئولیت‌های حاوی پرمنگنات پتاسیم و تیمار توأم آنها در افزایش ماندگاری و کیفیت سیب قرمز و زرد لبنانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of weight reduction diet on non-alcoholic fatty liver disease
اثر رژیم غذایی کاهش وزن بر بیماری کبد چرب غیر الکلی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Fed-batch fermentation of propionic, acetic and lactic acid production
بررسی اثر کنترل pH بر میزان تولید اسید پروپیونیک، استیک و لاکتیک در سامانه ناپیوسته خوراک‌دهی‌شده با پروپیونی‌باکتریوم و لاکتوباسیلوس
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Chemical modification of oat flour starch and protein and assessment of the physical characterisrics of a cake prepared using them
اصلاح شیمیایی ویژگی‌های عملکردی پروتئین و نشاسته‌ی آرد یولاف و بررسی ویژگی‌های فیزیکی کیک تهیه شده از آرد یولافِ جایگزین شده توسط آن‌ها
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessment of physico-chemical and sensory properties of imitation cheese containing whey protein concentrate and enzyme-modified Lighvan cheese
ارزیابی ویژگی‌های فیزیکی، شیمیایی و حسی پنیر تقلیدی حاوی کنسانتره‌ی پروتئینی آب‌پنیر و پنیر اصلاح شده‌ی آنزیمی لیقوان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Association between feeding practices in the first six months of life and undernutrition in children at the age of one year in the Rey City food-secure and food-insecure households
بررسی اثر نحوه‌ی خورانش کودکان در شش ماه اول زندگی بر سوءتغذیه در یک سالگی به تفکیک خانوارهای امن و ناامن غذایی مناطق شهری شهرستان ری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Inhibitory effects of Ajowan essential oil on growth of Listeria monocytogenes in Rutilus frissi kutum broth medium and fillet
بررسی اثر بازدارندگی اسانس زنیان بر رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در محیط عصاره و گوشت ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Association between adherence to the DASH diet and obesity among Isfahani female-nurses
بررسی ارتباط بین پیروی از الگوی غذایی DASH با چاقی در پرستاران زن شهر اصفهان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessing the efficiency of FT-IR for identification of low-calorie-sweetener-producing yeast strains
ارزیابی کارآیی روش طیف‌نگار فروسرخ تبدیل فوریه در تشخیص مخمرهای مولد شیرین‌کننده‌های کم‌کالری
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Association between Alternative Healthy Eating Index and 10-year risk of cardiovascular diseases in male-employees in the public sector in Tehran, 1391
ارزیابی ارتباط شاخص تغذیه‌ی سالم جایگزین با خطر 10 ساله‌ی بیماری‌های قلبی عروقی در کارمندان مرد شاغل در بخش دولتی، تهران، 1391
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Partial purification and characterization of milk-clotting enzyme extracted from Withania coagulans fruit
خالص‌سازی جزئی و توصیف ویژگی‌های آنزیم منعقدکننده‌ی شیر از میوه‌های گیاه پنیرباد (ویتانیا کواگولانس)
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effects of dark chocolate on lipid profile, apo-lipoprotein A-1, apo-lipoprotein B and inflammation in type-2 diabetic patients: A randomized clinical trial
بررسی اثر مصرف شکلات تلخ بر پروفایل لیپیدی، آپولیپوپروتئین B، آپولیپوپروتئین A-1و التهاب در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of nano-emulsion coating containing chitosan on storability and qualitative characteristics of strawberries after picking
تأثیر پوشش نانوامولسیون حاوی کیتوزان بر افزایش ماندگاری و ویژگی‌های کیفی میوه‌ی توت‌فرنگی پس از برداشت
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effects of dietary synbiotic supplementation on the liver enzymes, inflammatory markers and hepatic fibrosis in patients with nonalcoholic fatty liver disease: A double-blind randomized clinical trial
تأثیر مکمل‌یاری سینبیوتیک بر آنزیم‌های کبدی، شاخص‌های التهابی و میزان فیبروز کبدی در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی: کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سوکور
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

سرمقاله: طرح‌های ملی بررسی مصرف مواد غذایی فرصتی بزرگ برای مردم، مسئولان و متخصصان
سرمقاله: طرح‌های ملی بررسی مصرف مواد غذایی فرصتی بزرگ برای مردم، مسئولان و متخصصان
| [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles