Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 15, Number 3 (2020-8)


Review of Policies and Programs Linked to Decreased Prevalence of Vitamin A Deficiency in World
مروری بر سیاست‌ها و برنامه‌های مرتبط با کاهش کمبود ویتامین A در جهان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Antibacterial Effects of Thyme, Savory, Rosemary, Mint and Peppermint Essential Oils on Five Gram-positive Bacteria in Comparison with Effects of Three Antibiotics on the Bacteria
اثر آنتی‌باکتریایی اسانس‌های آویشن، مرزه، رزماری، نعناع و پونه بر روی پنج باکتری گرم مثبت در مقایسه با سه آنتی‌بیوتیک
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Assessment of Total Fat and Sucrose Contents in Pasteurized and UHT Milks (Simple and Flavored) in Tehran, 2016
ارزیابی میزان چربی و ساکارز شیرهای پاستوریزه و فرادما ساده و طعم دار شهر تهران 1395
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Production of Fortified Sausages with Flaxseed Powder and Study of Their Physical, Chemical and Microstructural Properties
تولید سوسیس غنی‌شده با پودر بزرک و مطالعه ویژگی‌های فیزیکی، شیمیایی و میکروساختار آن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Physicochemical and Sensory Properties of Probiotic Butters with Hazelnut Powder
بررسی ویژگی‌های فیزیکی شیمیایی و حسی کره پروبیوتیک حاوی پودر فندق
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Optimizing Sourdough Processing for the Production of ɣ-nonalactone (Fruity Aroma) by Lactobacillus sanfranciscensis Using Headspace Solid-Phase Microextraction Method
بهینه‌ سازی تولید گاما‌نونا‌لاکتون توسط لاکتوباسیلوس سانفرانسینسیس در خمیر‌ترش با روش ریز استخراج فاز جامد در فضای فوقانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Cellulase, Hemicellulase and Lecithin on Qualitative Properties of Gluten-Free Sponge Cakes Based on Flaxseed Meal and Rice Flour
بررسی تأثیر سلولاز و همی‌سلولاز و امولسیفایر لسیتین بر ویژگی‌های‌ کیفی کیک اسفنجی فاقد گلوتن بر پایه آرد برنج و کنجاله کتان
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigating Effects of Quinoa and Buckwheat Flours on Physicochemical and Textural Characteristics of Low-Meat Hamburgers
بررسی اثر استفاده از آرد دانه کینوآ و باکویت بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و بافتی همبرگر کم‌گوشت
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Four Weeks of Aerobic Exercise Training with Complementary Probiotic Supplementation on Serum SOD and TAC Levels in Type 2 Diabetes of Male Rats
تأثیر 4 هفته تمرین هوازی همراه با مکمل یاری پروبیوتیک بر سطوح سرمی SOD و TAC در رت های نر مبتلا شده به دیابت نوع2
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Associations between Soy Intake and Disease Severity in Cirrhotic Patients: Results from a Cross-Sectional Study
بررسی ارتباط مصرف سویا با شدت بیماری سیروز: نتایج حاصل از یک مطالعه مقطعی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of Alpha-Lipoid Acid on Serum Iron, Total Iron Binding Capacity and Hematological Indices in β-Thalassemia Major Patients: A Cross Over Clinical Trial
تأثیر دریافت مکمل آلفا لیپوییک اسید بر سطح سرمی آهن، ظرفیت اتصالی کل آهن و شاخص‌های خون در بیماران مبتلا به بتا تالاسمی ماژور: کارآزمایی بالینی متقاطع
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Comparison of Effects of High-Fat, High-Protein and Low-Calorie Diets on Klotho Gene Expression and TGF-β Level in Serum and Liver of Old Male Wistar Rats
مقایسه اثر سه نوع رژیم غذایی پر چربی، پر پروتئین و کم کالری بر بیان ژن‌های Klotho و TGF-β در کبد و سرم خون موش‌های صحرایی نر پیر نژاد ویستار
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles