Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 13, Number 1 (2018-5)


Proceedings of Food and Nutrition Discussion Forum: Nutrition and Sustainable Development
مقالات تریبون بحث غذا و تغذیه: تغذیه و توسعه پایدار
| [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Characteristics of Four Iranian Rice Varieties With Different Agricultural Districts on Quality Characteristics of Industrial Gluten-Free Bread
تأثیر ویژگی‌های چهار رقم برنج ایرانی از نواحی زراعی متفاوت بر خصوصیات کیفی نان بدون گلوتن صنعتی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Investigation of Characteristics of Gelatin Produced From Common Carp (Cyprinus Carpio) Wastes by Enzymatic Hydrolysis
بررسی ویژگی‌های ژلاتین استخراج شده از زایدات کپور معمولی (Cyprinus carpio) به روش هیدرولیز آنزیمی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Physicochemical and Sensory Characteristics of Breakfast Cereals Blended with Pumpkin Powder
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی غلات صبحانه غنی‌شده با پودر کدوحلوایی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluation of In Vitro Lipid and Carotenoid Synthesis by Yeast, Rhodosporidium Diobovatum
بررسی تولید لیپید و کاروتنوئید توسط مخمر رودوسپوریدیوم دایوبوواتوم (Rhodosporidium diobovatum) در شرایط In vitro
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of PLA Films Containing Cumin Essential Oil on Some Microbial and Chemical Properties of Minced Beef Meat
اثر فیلم‌های PLA حاوی غلظت‌های مختلف اسانس زیره سبز بر برخی خصوصیات میکروبی و شیمیایی گوشت چرخ کرده گوساله
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Effect of Edible Aloe vera Gel-Persian Gum Film on Iranian White Cheese Properties
مطالعه اثر فیلم خوراکی ژل آلوئه ورا- صمغ فارسی بر ویژگی‌های پنیر سفید ایرانی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Evaluating The Effect of Sourdough Fermentation Containing Four Lactic Acid Bacteria Strains on Phytic Acid and Acrylamide Content of Whole-Wheat Loaf Bread
ارزیابی تأثیر تخمیر خمیرترش‌های حاوی چهار سویه باکتری اسید لاکتیک بر میزان اسید‌فیتیک و اکریلامید نان حجیم گندم کامل
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Antimicrobial, Antioxidant and Physical Properties of Chitosan-Carboxymethyl Cellulose-Oleic Acid Based Films Incorporated with Cinnamon Essential Oil
خواص ضد میکروبی، ضد اکسایشی و فیزیکی فیلم‌های بر پایه کیتوزان- کربوکسی متیل سلولز – اسید اولئیک حاوی اسانس دارچین
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The Relationship Between Body Mass Index, Perceived Stress and Health-Related Quality of Life Among Male and Female Adolescents
رابطه نمایه توده بدنی با استرس ادراک شده و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت و مقایسه آن در بین نوجوانان دختر و پسر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Short Term Supplementation of Two Different doses of Colostrum on Cell Damage Indicators in Male Wrestlers
تأثیر مکمل‌یاری کوتاه‌مدت پودر آغوز بر شاخص‌های آسیب سلولی در مردان کشتی‌گیر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Association Between Dietary Indices and Eating Habits in 20-50 Years Adults in Shiraz
ارتباط شاخص های سلامت و کیفیت رژیم با عادات غذایی در افراد 50-20 ساله شهر شیراز
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of Genistein Supplementation on Insulin Sensitivity, Insulin Resistance, and Beta Cells function Index in Patients with Non-alcoholic Fatty Liver Disease: a Randomized, Controlled Trial
بررسی اثر مکمل جنیستئین بر حساسیت به انسولین، مقاومت به انسولین و شاخص عملکرد سلول‌های بتای پانکراس در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی، کارآزمایی بالینی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles